tisdag, mars 20, 2007

Morn morn

Kom just att tänka på hur det var när jag var yngre och bodde hemma, när jag kom ner till frukosten satt pappa där i morgonrock och sa "morn morn" på en blandning av skånska och norska. Vet inte hur jag kom att tänka på det men ibland kan man bara få en stark längtan av nått. Vaknade för en stund sen och har precis fått i mig en kaffe tillsammans med lite morgon soul. Urban sitter just nu live med tv 4 i deras fyra års special av kriget. Känns väldigt häftigt att vara med och lyfta fram Irak som så länge legat i skymundan på redaktionerna. Sverige har varit extremt dåligt på att bevaka Irak konflikten, och det blir ännu konstigare när man sätter in det i ett samanhang som jag fick höra av en amerikansk journalist för några veckor sen. Han beskrev dagens krig "the war of freedom" som ett tredje världskrig. Krig kommer inte utspela sig som det gjorde engång i tiden, när soldater krigade mot varandra på öppna fält. Vem vet hur den här tiden kommer beskrivas i historie böckerna om vi låter allt fortsätta som det gör? Jag hoppas bara att bevakningen inte slutar efter årsdagen och allt går tillbaka till statistik igen. Jag hoppas att folk fortsätter intressera sig för vad som händer där ute och snart vaknar upp.

3 kommentarer:

torbjörn sa...

Morn, morn Martin!
Vilken bra satsning ni gör, meningsfull.
Fortsätt hålla huvet kallt - och nere.
Kram

Andrina sa...

Hej!

Laste din blogg idag och funderade lite pa det dar uttrycket, "the war of freedom" och detta krig som ett tredjevarldskrig. Upplever du sjalv det som ett tredje varldskrig? Du ar ju mitt uppe i det.
MEn sedan fick det mig sjalv att tanka till lite och har vi som inte ar delaktiga i det men som hor rapporter om det blivit allt for passiva och "vanna" vid sadana sorters reportage?
Det far en att verkligen fundera, nar ni gor ett reprotage om manniskorna, de civila som sitter mtt uppe idet, det blir verkligare, nar ut till mer manniskor.
Aja, Tack iaf for att ni far en att inse verkligheten.
Var radda om er!
Kram

Martin von Krogh sa...

Tack pappa!

Nej jag skulle nog inte skruva det så hårt som att kalla det ett tredje världskirg, men dom orden fick mig verkligen att fundera på hur vår tid kommer beskrivas i böckerna. Vi lever i en väldigt farlig tid där ett världskrig inte ligger så långt borta som man tror. Tror jag. Vad roligt att du uppskattar det vi gör det värmer ska du veta!
Kram