torsdag, februari 01, 2007

Den stillsamma fotografen

Nu har vi varit i Bagdad i två dagar och inte en enda bild är tagen, läget är otroligt ansträngt och därför lider jobbet. Där vi befinner oss hörs ständigt gevärs smatter, och några gånger per dag skakar byggnaden till och sen stiger det rök moln över staden. Då vet man att en ny självmords attack är utförd. Att bevaka moderna krig tar tid, 90% väntan och resten jobb, det vet jag men ändå sitter jag här och är frustrerad att inget jobb är hemma än. Parallellt väntar vi på en inbäddning med jänkarna, vilket också tar sin tid. "Stars and stripe's" fotograf kom iväg i natt, men då efter två veckors väntan. Så vi sitter här dricker kaffe röker shisha surfar antecknar och försöker lista ut vem som är hemlig agent och vanlig dödlig. Rövar historierna blandas med konspirations teorier ingen vet vad som är sant eller vems agenda orden tillhör.

3 kommentarer:

torbjörn sa...

Om det är the quiet american som du alluderar på i rubriken så gick det väl inge vidare för honom i Vietnam.
Det går säkert mycket bättre för the quiet photographer i Irak.
Så fortsätt att låta försiktigheten vinna över frustrationen!
Kram

Anonym sa...

Hej Martin!
Kul att följa dig på uppdraget. Verkar som om tålamod är vad som krävs just nu för er. Läste en hallå där som Journalisten gjort med Urban inför resan. Han sa fina ord om dig och jag blev stolt.
Grattis till nomineringen i ÅB. Den var du väl förtjänt av. Betongstaden beskriver du Bagdad som. Sitter själv i denna skrivande stund mkt säker under Liljeholmsbrons betong. Håller tummarna för er och ert fortsatta uppdrag. Ha tålamod och var rädda om varandra. Lycka till! /Laupa

modde sa...

Du är skittuff. Vilket jobb.