torsdag, mars 16, 2006

Dokument utefrån

Idag satte jänkarna igång den största offensiven i Irak sen invasionen, samtidigt visade SVT en väldigt intressant dokumentär på tv ikväll. Väl producerad och undrbara citat som jag ville höra från folk som tjänstgjord i Irak. Innan jag åkte hem till Sverige så satt jag med en kompis på ett hotel i Singapore. Hon är en redaktör från NYC och ser världen genom våra bilder men har rest väldigt mycket. Hon sa en sak som fick mig att tappa hakan. Nu har jag inte läst det här själv så jag skriver bara det hon sa. 7 % av USA's befolkning äger ett pass. Dvs att endast 7 % har någonsin varit utanför USA's gränser! George W Bush har aldrig haft så lågt väljar stöd och om någon vecka så är det årsdagen då kriget i Irak började. För min del är det helt offatbart hur ett U-land som USA kan få styra resten av världen? Ni som kan få chansen att sitta hemma på lördag klockan 16:00 borde ta chansen och kolla på den här dokumentären som ger en intressant bild av den vanliga soldaten i Irak.

2 kommentarer:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Jag såg ett inslag på dagens Rapport, där de intervjuade en kvinnlig soldat som snart skulle åka på sitt andra uppdrag. Det skulle också bli andra gången hon var utanför sin delstat.

Hon motiverade för övrigt USAs insats i Irak med att det inte spelade någon roll om Saddam hade haft massförstörelsevapen eller inte, han varar en "bad guy", och det var tillräckligt.

Trots det så gillar jag USA (och det har varit en lång väg för mig att vandra, uppvuxen som jag är i Vietnam-rörelsen). Det finns en dynamik och en artrikedom där, som jag tycker är fascinerande.

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Nexcell rechargeable aa batteries Skin care product review ocean city Poppy shoulder tote coach Can acyclovir cause weight gain foods maintain healthful cholesterol level Nashville predators watches Occidental grand aruba resort & casino yasmin Facial surgery in orlando fl 6040 split seat covers and toyota 4wd high cholesterol in dogs zinc 26 selenium to lower cholesterol