fredag, januari 27, 2006

Att dejta i Singapore

Var precis ute och tog några öl med två Singaporianska tjejkompisar. Båda två ser bra ut har bra jobb är 30 år men bor hemma hos sina föräldrar. Detta är ingent konstigt i Singapore att bo hemma hos sina föräldrar när man är 30 år. Från ett europeiskt perpektiv så verkar det lite löjligt, men lagarna här nere gör det svårt. Det finns två typer av bostäder i Singapore. Condos och HDB . Condos är privata lyxiga lägenheter med pool etc. HDB är statliga lägenheter som man kan köpa till lite billigare pris. Knickidicken är den att du får bara köpa en HDB lägenhet (det är det dom flesta har råd med) om du är gift eller över 35 år. Detta för att det mesta går ut på att staten vill att folk ska fortplanta sig. Efter 35 års ålder är man tydligen körd på marknaden. Det finns tom en lag som säger att du får inte ha oralsex om det inte leder till penitrerande sex. Och JA det finns par som har fällts för detta i domstol, fråga mig inte hur det gick till.
Men hur träffas folk här nere då? Utelivet är bra men det är inte alla som går ut och festar i Asien. Så valen man har kvar att träffa den rätta är på jobbet. Min kompis sa att självklart kan man träffa någon på gatan och börja dejta, men sen om man vill gå lite längre vart ska man då gå? Att dra hem en kille /tjej när man är 30 år känns inte så hett, och dom flesta är inte tillåtna att göra det heller. En av mina vänner byter snart jobb, hoppas det går bättre då.

1 kommentar:

Anonym sa...

När vi ändå är inne på temat... Har du sett tälten längs strandpromenaden i East Coast Park, Singapore? Ja, de är - enligt rykten - också ett resultat av bostadsmarknaden. Istället för att dra hem din älskade till mamma och pappa är det East Coast som gäller. Ditt tält eller mitt? Ja, ibland slår det mig att vi lever ett ganska okomplicerat liv i Sverige...