lördag, februari 11, 2006

Dyka i grottor

Idag har jag gjort "ön". Jag började med att åka norrut för där hade jag aldrig varit. Besökte alla turist ställen som jag kunde hitta. Otroligt vackra små vägar, kul med snabba fordon på dåliga vägar! Jo ibland måste jag få leka av mig. När jag hade kört runt ett tag så trodde jag att jag hade sett allt. Jag tog massa små vägar så helt plötsligt dyker det upp en ny del av ön. Hmmm den här var större än jag trodde tänkte jag medans vinden vissla förbi. Efter ett tag så börjar det se lite väl bekant ut. Jag hade ju självklart varvat mig själv och lyckats komma runt ön från andra hållet. Mycket förvirrande.
Eftersom jag är den rastlösa typen så lyckades jag hitta en dykfirma som hade ett dyk kvar på dagen. Perfekt, jag och Sergei och hans ex fru. Båda två jobbade i dykbutiken drog iväg för att dyka i grottorna.
Man börjar med att gå ner för en lång trappa, sen kommer man till en platå som man hoppar ner från med all utrustning på. Här ligger man och plaskar i en liten grotta, när man väl kommer under ytan så öppnar sig en magnefik sal som senare mynnar ut i havet. Så himla läckert, fullt med fina fiskar och stora sköldpaddor. Ett dyk som jag deffenetivt kommer minnas.
Väl uppe på land med andan i halsen, efter ett tungt träningspass uppför trapporna med all utrustning på. Så möter vi två loclas, en tysk och en amerikanska. Dom hade också dykt precis och stod och drack öl i solen. Jag fick genast en öl i handen och satt där och prata ett tag med dom. Det visade sig att tjejen jobbade på ett utav dom enorma fartygen som ligger till ankare utanför Saipan. Det är stora militär skepp som är redo med utrustning för flera divisioner. Allt finns ombord för att snabbt kunna kriga. Så fort dom får ett samtal så ska dom snabbt kunna vara på plats i Irak eller vart nu nästa krig kommer äga rum.

FOTO: Okänd, men om ni vill se mer bilder från den som har tagit den så kan ni gå in på den här sidan.

Inga kommentarer: