måndag, april 07, 2008

Nya tider

Helgen har gått åt att tänka, tänka på vad jag befinner mig just nu. Egentligen är det väl vad hela Indien vistelsen har gått ut på men nu har jag kommit på en sak. För er som hoppas på att läsa djupa och kloka tankar här så kan ni ju klicka er vidare. Det här är bara mina banala vardags tankar som folk i århundraden redan tänkt på men som varje idiot inte kan lära sig av. Trots att jag i förväg redan vet svaret så måste jag plåga mig med att uppleva det och lära mig genom min egna misstag. Men så är väl människan? Jag har nu sedan en tid tillbaks legat hemma och tyck synd om mig och längtat hem till Sverige. Vilket man ju måste få göra ibland, jag har till och med letat ny lägenhet och börjat rita på hur jag ska göra en ny kökshylla och garderob till min lägenhet. Så i morse när jag låg och stirra upp i taket slog det mig att jag kan ju fan inte leva på nått annat ställe. jag är ju fan i Indien och har mindre än två månader kvar innan jag flyttar hem! Ryck upp dig och lev nu! Självklara tankar men det tar ett tag innan man hittar dit. Och följande minuter började jag skissa på tre riktigt bra reportage som jag borde hinna med innan jag sticker hem. En annan sak som slog mig när jag kollade på lägenheter i Stockholm var hur folk möblerar sina hem. Nu kollar jag på 2 or och då har man ett vardagsrum och ett sovrum. I alla lägenheterna så stod det en soffa och en tv i det rummet. Tv:n har en sån central del i alla hem att man skulle kunna tro att det var ett altare! Jag köper inte en större lägenhet så jag kan ha en tv att tillbe. Har folk ingen fantasi? Eller rättare sagt är det de enda folk gör i sina hem? Sover och kollar på tv?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aj,aj,aj - vi har ingen soffa...
Lycka till reportagen och tankarna!
Kram Torbjörn

lina sa...

Åh, kommer du hem redan om två månader! Topp!
Jag föreslår ett studiebesök på Roslagsgatan. Här finns ingen tv utan två soffor som står mot mittemot. Så kan man liksom tillbe varandra istället!

Martin von Krogh sa...

Pappa: Jo men det är ju det som är det fina ju, förstår inte vad vi alltid tjatade om när vi var små...


Lina: Japp snart är jag hemma!!! Så skönt ska det bli, ser fram emot kokt korv med bröd och andra svenne grejer. Ser fram emot guidad tur på Roslags gatan! Kram