tisdag, maj 13, 2008

En dags vila

Vilken resa, kom hem i morse klockan 05:00 efter 12 timmars tåg färd genom landet. Från en liten håla till Delhi och det känns underbart. Jobbet som jag var ute på var ett av dom egna projekt som jag ville hinna göra innan jag lämnade Indien. Det handlar om en kvinna som startat upp ett gäng-medborgargarde som  kallar sig själva "Rosa gänget". Jag har träffat många revolutionärer i mitt jobb men den här kvinnan var en hårdkokt kvinna. Hon kämpar för kvinnors rättigheter och orättvisor där det behövs. Även fast hon var cool som fan så höll jag på att bli galen på henne efter att ha levt dag och natt med henne i tre dagar. Nu ska vi veta att jag är inte den som är den och vet vad jag ger mig in på när jag åker ut på landsbygden där man kollar på mig med tefats ögon när jag tar fram toalettpapper. Men att bo med en kvinna som hela tiden pruttar och fräser spottar och skriker, blir jag lite trött på. Men det har nog inte bara med henne att göra, den senaste tiden tänker jag mest på hur skönt det ska bli att komma hem till Sverige. I morgon åker jag till Afghanistan på mitt sista jobb och sen ska jag bara packa ihop lägenheten och skeppa lite prylar innan jag hoppar på en kärra hem. Får se om det blir ett litet stopp i Beirut innan den 31 man, man vet aldrig. Nu ska jag ner på stan och köpa min flygbiljett till i morgon!

2 kommentarer:

Mattias Johansson sa...

Tjena Martin,

Det låter som ett bra knäck, hoppas det faller ut bra och att man snart får se det i tryck. Det låter onekligen som en stenhård kvinna det där. Medborgargarde, hårdkokta kvinnor, landsbygden, låter som det kunde bli en bra film också.
Blir det ett bildspel på en dator nära mig?

Ha det,
Mattias Johansson

Martin von Krogh sa...

Matias: Jo den kvinnan var cool som fan, visst blir det bildspel men utan ljud denna gången. Skriver när jag lagt upp det.