fredag, december 04, 2009

Lucka 4 i fotokalendern

Fredag!!! eller ja för oss frilansare så går dagarna ihop. Lördag som måndag, enda skillnaden på röda dagar är att alla jäklar man ska få tag i är lediga. Hopplöst! Gårdagens "debatt" på kontrast var tyvärr ganska lam, men dock intressant att lyssna på. Inget nytt sades, jag tycker det fokuseras på fel område, tekniken, det är vad alla snackar om. Inte innehållet, vilket jag tycker är märkligt. Börja med innehållet och sen utnyttja verktygen. Min praktikant kom iaf precis tillbaka från Nikon med en D3s, så nu ska det börja filmas även för min del. Om en vecka drar jag iväg till Maldiverna på jobb, borta 8 dagar och sen hem till den 20 dec, hemma i 7 dagar för att sen dra till Norge för att fira nyår, sen hemma i några dagar för att sen flyga till Indien! Ambassaden ringde idag och det verkar som att mitt visum är klart nästa vecka!!! Bilden den är från i sommras och en helt underbar midsommarfest ute hos min väldigt fina vän Linus Höök.

3 kommentarer:

Eivind sa...

Tja!

Jag håller med om debatten aldrig kom igång. Jag tyckte också den gick lite åt fel håll men vad jag tycker är märkligt är hur man passivt ser på hur fotoavdelningar och fotobudgetar krymper över hela landet. Det är ju nu vi har en unik chans att vinna tillbaka mark och verkligen visa ledningen att det är lönsamt att ha en stark bildredaktion.
Jag har tänkt på det du sa om att det är svårt att ta extrabetalt för materialet på webben. Det är ju för att vi inte vet vad det är värt för tidningen. Med den nya tekniken kan vi mäta exakt hur många som såg ditt bildspel och därmed finns möjligheten att översätta det i möjliga annonsintäckter. Först då kommer vi ha argument för att ta mer betalt.

Innehållet finns, det jobbar vi med hela tiden som fotografer. Nu måste vi börja anpassa oss till de nya behoven och utnyttja den nya tekniken. För om vi inte tar vår plats nu så kommer det bli svårt sen.

Trenden är tydlig man satsar inte mycket pengar på sin bildredaktion.....men det kan vi ändra på!

Eivind

Martin von Krogh sa...

Jag kan inte hålla med mer Eivind, låter som vi borde ta en öl och prata lite mer!

Eivind sa...

absolut! vi får ta det när du är tebax i stan:-)