torsdag, oktober 19, 2006

Bakfylla och ångest

Igår vaknade jag upp med en riktig ångest liggandes i magen. Kvällen innan var det fest för Aftonbladet. Jag låg där i sängen och gick igenom kvällen efter nån sekund kommer jag på att jag vekligen inte har nått att ha ångest över. Jag var inte ens överdrivet full. Slirig såklart men inte full. Blir bakfyllan verkligen värre ju äldra man blir eller är det måst att man måst hålla igång festndet för att kunna festa som man gjorde förut? Kvällen var iaf trevlig, nästan 600 personer hade infunnit sig på operaterrasen för att fira att det var 10 år sedan Aftonbladet gick om Expressen. Efter en stund var det tal av Anders Gerdin som ville tacka alla så mycket och berätta vad som hänt dom senaste 10 åren. Det var tydligen ett gäng som fått stora journalist priset och massa andra fina priser. Slutligen tackade Anders reportrar, redigerare, växeltelefonisterna och vaktmästeriet. Men inte ett ord om alla fantstiska fasta fotografer som sliter på tidningen. Jag är inte längre en del av Aftonbladet som jag var i sommras när jag vikarierade där. Men jag blir ändå förbannad att han helt och hållet glömmer bort dom otroligt duktiga killar och tjejer som sliter där. Flera av dom har antalet gånger vunnit stora priser i Sverige och utomlands. Det ända sättet Anders tar upp fotografer är när Filip och Fredrik kommer in som hemliga gäster och hånar en annan fotograf som inte ens var närvarande.

4 kommentarer:

Micke Berg sa...

hörru, ska du inte softa lite också, det är ju ett jävlans arbetande i ditt liv,,,tänk på kroppen. AB slutade bry sig om sina fotografer för 20 år sedan.
Ha det gott,,jag ska länka in din blogg oxå bara jagfattar hur man gör fanskapet.
micke b

sandra sa...

Jag tänkte kika in och säga hej här, eftersom jag inte vågade göra det live när jag såg dig på söder. Kanske var det för att jag hade frisyren från helvetet och du kunde blivit rädd och klivit ut i gatan när du trott att det var Grinchen som försökte attackera dig.

Läser och läser din blogg. Som vanligt. Och den är guld. Alltid.

Martin von Krogh sa...

Micke Berg: Jo just nu har jag faktiskt en lite lugnare period i livet. märks kanske inte jätte mycket men jag vilar bäst när jag jobbar och hänger med polarna. Hojta till om du vill ha lite blogg tips hur allt funkar.


Sandra: Jag tänkte väl att det var du som gick förbi mig! Synd att du inte hälsade hade varit kul. men frisyren var väl ändå en otroligt dålig ursäkt!

sandra sa...

Haha, jag var ärligt talat inte alls säker på att det var du. :) Men det var det ju tydligen.