söndag, december 02, 2007

En sak till

Glömde ju säga det, jag har uppdaterat min portfolie så gå in här och kika på den.

2 kommentarer:

Projekt: Promenad 2 sa...

Hej Martin!
Jag heter Eva och är amatörfotograf, jag mår bra av att ta bilder och rusar sedan hem och tankar över dem för att sedan vid ett första ögonkast bli lycklig eller olycklig. Jag går också en kurs i PhotoShop på Jönköpings högskola.

Nu är det inget fel på att ta vackra bilder av naturen men allra helst vill jag ta bilder av människor. Det är bara det att jag känner mig som en inkräktare.

Om du bortser från att jag känner mig som en inkräktare när jag ska ta porträtt, kan du ge mig ETT gott råd för att få bra bilder på just människor?

Jag skulle bli glad om du bjussade på det.

Varma hälsningar och vart lycka till i framtiden.

Martin von Krogh sa...

Hej Eva, vad kul att du hittat hit, visst är det lätt att känna sig som en inkräktare ibland. Fats då är det bara att stå på dig. Vad skadar det att ta en bild eller fråga om det går bra? Det är svårt att ge ett konkret tips på vad man ska tänka på när man fotograferar människor. Det handlar för min del mest om att vara nyfiken och att smälta in. Så mitt bästa tips är nog att lägga ifrån kameran i 10 min och försöka komma in i stämningen innan du börjar plåta. Sen när dom vant sig att du är där kommer dom så småningom inte lägga märke till dig och det är då dom bästa bilderna dyker upp. Lycka till och hoppas det var till nån hjälp!