söndag, juli 13, 2008

Knäpp knapp

Söndag och min underbara flickvän väckte mig med frukost på sängen. Kan vara det bästa som finns! Jag trodde jag skulle hinna med mer bloggande och test plåtande med D700 men jobbet har liksom varit i vägen. Idag gick mitt stockholmsnatt jobb som jag var ute och sprang på förra fredagen. Kul när dom smackar på så stort med bilder, gårdagens jobb var suporter gruff på Råsunda. Blev inte bilden som jag ville ha i tidningen vilket inte känns jätte kul när man har kommit överens om det från början men men... Det lilla som jag nu har hunnit testa med D700 har ni som läst nog förstått att jag diggar den stenhårt. Den är den kameran som jag saknat, lätt fast med en seriös kropp (Dvs stabilare än tex d300 och D70), vilket jag gillar för att få lite mer stabilitet när man plåtar. Blixten är jag också helt förtjust i, kolla morgondagens SVD kultur omslag! Baksidan ser väl i princip likadan ut som D3 (lite mindre förstås), skönt med större AE-L knapp (dvs den som jag satt som fokus lås på). Annars kan jag nog säga att det mesta är lika bra om inte bättre än D3'an. Men jag har inte jämfört RAW filer dom emellan och det kommer jag nog inte göra, sånt får ni läsa på en teknik blogg om ;-). Nu ska vi ut på en sen söndags promenad så vi får se om det kanske blir några fler bilder då.... ha en skön Söndag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh jag älskade det repotaget, har tidningen sparad här hemma! Tyckte att jag kände igen ditt namn och sen kom jag på att jag varit inne på din blogg en gång för längesedan när du fortfarande var i Indien.. Jag har två snabba frågor om du känner att du vill svara på dem vore det underbart!
1. Hur använder man AE-L knappen rent praktiskt? Har aldrig förstått mig på varför man ska ta fokus med den.
2. Vad använde du för teknik i repotaget för att få alla sköna färger/bilder? Hur mycket får man retuschera? För mig såg det ut som du använt selective color en del.

Mvh