fredag, september 25, 2009

Kirkuk

Det var några dagar sen jag bloggade nu men befinner mig i Kirkuk en stad som också kallas "Det svarta guldets stad". Här utanför ligger en av världens största olje reserver, vi var vid olje fälten igår kväll. Och jäklar vilken syn det var, dom ständiga elderna som lyste upp himlen och en industri som är från 30 talet. Såg ut som hämtat ur en framtida dystopisk film. Internet här är ungefär lika lätt att få tag i som vatten i öknen så när jag kommer ner till Bagdad igen så kommer det bli mer bloggande. Annars är det som vanligt, upp tidigt jobba hela dagarna och komma hem sent för att som igår bli hem bjuden på te hos en högt uppsatt polis som hade en krokodil i trädgården. Samt en apa och ska snart få sin tiger som han nyligen beställt. Bildbevis kommer snart. På söndag hoppas vi hänga på oljepolisen som ska ut i öknen och säkra pipelines. Nu däremot ska jag hem och fortsätta läsa deckarn som utspelar sig på Gotland, far far away.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att allt går bra, Martin! Apropå Gotland, du får berätta om polisen i Kirkuk för vår granne polisen. En krokodil i trädgården...
Hinner du hem till 9 oktober? Då ordnar Sim(o), d v s Institutet för mediestudier, och presshistoriska föreningen seminarium om bildjournalistik med bl a Per Lindström, Anna Clarén och Sanna Sjöswärd. Anmälan senast 5 okt.

Anonym sa...

Sorry, glömde underteckna föregående, kram Torbjörn