söndag, mars 29, 2009

Böner

Bönutroparen i minareten mittemot mig har äntligen fått ett nytt högtalarsystem! Det låter nästan som musik och trots att han är en av dom sämsta bönutropare jag hört så kan jag nu nästan börja njuta av det. En tanke som jag lekt med i många år är att tjuv koppla högtalarsystemet i Stockholm, ja ni vet det som används första måndagen i varje månad. Det som sänder ut en ljudsignal om vi skulle bli bombade. Tanken hade varit koppla upp sig på nätet och lägga ut en härlig ljudslinga. Tänk er själva en härlig sommarkväll och man helt plötsligt hör "Minnie Ripperton's" härliga stämma sjunga "Loving you". Eller det kanske hade behövts mer än kulen vinter kväll när allt känns hopplöst och deppigt. Jag har iof också lekt med tanken att spela Super Marios ledmotiv. Här i en vuxen version  och här i orginal! Visst är det en rolig tanke! Vilken låt hade ni valt och varför?

4 kommentarer:

Jonas sa...

Factory med Brucan. Ska spelas tidigt på morgonen!

Nina Tulppo sa...

Haha, den "vuxna" mario bros hade ju varit mäktig i de där högtalarna! Annars är jag en romantiker, så skulle jag välja mellan de tre blir det Minnie Ripertons loving u!

Peter sa...

Skulle lätt välja minaretutropen! Finns det något charmigare att vakna till när solen går upp? Eller när solen går ner och man sitter på taket och sippar på en öl eller ett glas rött en varm sommarkväll? Jag får rysningar av välbehag när jag tänker på det. Naturligtvis måste det vara någon som kan sjunga bönerna på riktigt!
Skulle det vara vintertid i Stockholm skulle Tingeling vara det självklara valet. Alla skulle gå runt och nynna på den efteråt:)

Martin von Krogh sa...

Jonas, mycket bra val!

Nina: Ja visst är den skön!

Peter: Jo, böneutrop är härligt, men det vaknar jag till varje dag. Men visst är det en rolig tanke!