måndag, september 29, 2008

Helgen är slut och ny vecka hägrar, ja den hägrar nog för jag är inte alls sugen på att det är måndag. Visserligen är alla dagar likadana för mig eftersom jag inte har ett fast jobb att gå till. Men lördag och söndag försöker jag nu förtiden inte ens jobba på. Eller det händer väl, men i denna sega-hitta-inspirations-tid. Ramarna går som smör vilket känns grymt kul, alla sid gigg lönar sig ju inte alltid... Lördagen bestod i svampplockning med mamma och pappa och Fly och vi hittade en hel del goda svampar, trattisarna åkte ner i grytan igår och dom var ljuvliga. Mamma for upp som en raket när vi satt och lunchade i skogen. Hon tycket nämligen det rörde sig något vid hennes bak, och visst  där låg en liten esping som inte kunde ringla iväg på det hala sittunderläget. Visst att det var en liten orm men storleken spelar ingen roll här va, jag hade nog flugit lika högt som hon gjorde. Helgens lite besvikelse var nog ändå att lyssna på James Nachtway, han är fotovärldens stora rockstjärna. En äldre alltid välklädd herre som har tagit fantastiska bilder. Det är nog sjukt intressant att lyssna på en riktigt föreläsning med honom men det här föll lite mellan stolarna. Det fanns ingen utgångspunkt och han ville ha en diskussion med publiken hellre än att han stod och prata. Men vad frågar man då en av världens tyngsta fotografer? Alla frågor som poppar upp i huvudet känns liksom lite banala. Det tar ju som alltid ett tag innan publiken börjar känns sig avslappnade och dom intressanta frågorna dyker upp och då bröt dom. Mina två frågor var inte heller så mycket att hänga i julgranen och den sista missuppfatta han och jag var för blyg för att rätta min fråga. Min första fråga var i och med att han bevakat krig så länge så undrade jag om han tyckte att mediabevakningen av konflikter har blivit bättre eller sämre? Jo det tyckte han, min andra fråga var om han trodde att reportaget och bildjournalistiken kunde återhämta sin position som den en gång hade, går det i cykler eller vad trodde han. Min fråga blev slarvigt formulerat och han svarade att han trodde inte på recycling av reportage... Töntigt av mig att inte våga erkänna att jag inte formulerat mig korrekt men så kan det vara. Nu ska jag sätta igång med dagens bestyr! ha en skön dag.

tisdag, september 23, 2008

Tjhooo

Vilken dag, har länge letat efter gamla ramar att ha till utställningar etc. Och nu om en månad ska jag ha en liten utställning på det här galleriet. Så med lampa har jag sprungit runt på olika loppisar och lumpaffärer och letat efter fina gamla ramar. Det visade sig vara svårare än vad jag trodde och dyrare, har inte hittat nått intressant alls. Men för nån vecka sen hittade jag en annons med 300-400 gamla tavelramar nere i Motala. Så idag tog jag bilen och åkte ner och kollade in om det var ett fynd eller inte och tillbaka med mig hem hade jag ca 100 av dom resten kommer nästa vecka!!!!! Ska behålla hälften och kränga av resten så om det är någon som vill köpa fina gamla tavelramar så maila mig. Nu är min lya igen belägrad av damm och skitiga saker....

fredag, september 19, 2008

Samlar inspiration....

Jag vet att jag borde börja jobba och det gör jag väl på ett sätt. För tiden håller på att springa iväg igen... Om några dagar är det oktober och en månad senare ska jag befinna mig i Afghanistan och därefter Indien igen. Så vad gör jag då med min dyrbara tid? Jo, min flickvän tycker jag är en smula töntig och lam, när hon ringde på dörren igår och såg att jag satt och försökte lära mig trolla. Barnsligt men sjukt kul, jag är totalt värdelös och har varit det hela livet för jag orkar inte träna tillräckligt länge för att tricken ska bli bra. Men det är iaf vad jag gör i väntan på att min kreativitet ska dyka upp. Jag har visserligen gjort all pappersarbete som legat och väntat på mig dom senaste månaden så lite legitim lekstuga måste jag ju få ha...

tisdag, september 16, 2008

Magen

Sent igår kväll började jag packa väskan, inte för jag ska nånstans men för att jag fick en sån där känsla i kroppen att det snart kommer hända nått. Vi får se, man vet ju aldrig lite skönt är det iaf att sortera och ordna upp sin lägenhet och kameraväskan. När Annika jobbade på WpN hände det titt som tätt att hon ringde och hade fått tips på att det snart skulle hända någonting och det slog sällan fel. Här är iaf en bild på hur köket blev, tycker ni jag ska göra om hemsidan?

måndag, september 15, 2008

Tjohooo!

äntligen är jag klar med mitt förbannade kök, eller nuförtiden är det min darling. Funderar på om jag ska uppdatera min hemsida också så den är samtida... Well vi får se, nu ska jag sätta igång att jobba ut några jobb som legat på datorn sen tiden i Indien. 

lördag, september 13, 2008

Tillbaka

Har varit borta ett tag, dels från bloggen och från världen. Bestämde mig ju att hoppa Perpignan och istället skulle jag jobbat. Men istället för jobb, blev det att jag ställde mig och kaklade om hela köket. Jag sa lite kaxigt till pappa i början att det skulle nog ta två dagar. Två veckor senare är han inte sen att påminna mig om hur långt tid jag trodde att det skulle ta ifrån början... Fast han har även varit här och hjälpt mig varje dag den sista veckan. Så en stor eloge till min käre far. Annars går det lite långsamt samtidigt som tiden springer ifrån mig. Jag skulle egentligen varit nere i USA förra veckan och gjort ett stort jobb om orkanerna men av olika anledningar sket det sig... Det känns lite ledsamt att inte så många (inga alls om jag ska vara ärlig) svenska tidningar hör av sig med frilans gigg när jag är hemma, men å andra sidan får jag mail från utländska magasin som vill att jag ska jobba med dom, men då bara utomlands. Men jag har ett stort jobb som jag ska iaf på börja här i Sverige innan jag sticker ut igen. Så nu är det en ganska skön tillvaro, jag säljer bilder från arkivet och går hemma och pular och tänker på jobb som jag ska göra. Och ikväll spelar jag skivor och visar bilder på Restaurangen på oxtorgsgatan 12, det blir som vanligt en hel del brasse och andra ljuva toner från en svunnen tid. Jag börjar lire 21:00 och slutar 01:00 så kom dit och dra en öl och skaka loss dom lurviga!