onsdag, maj 27, 2009

Hem ljuva hem

Jo visst tog dom där tolv dagarna lite längre tid, men nu är jag äntligen hemma! Hemma, jag slår upp ögonen och tittar ut, jag befinner mig uppe i trädtopparna. 7-åringen har blivit stor och är mer än liten tonåring än en sjuåring. Min lägenhet är uthyrd tills nästa vecka, så nu bor jag ute i saltsjöbaden med min lilla mini familj. Helt vansinnigt mysigt, hela veckan har jag varit hemma pappa, lämning och hämtning på skolan sen skjutsa till fotbollen, idag var vi och köpte helt kitt till, shorts, benskydd och pjuck! Sista tiden var slitsam i Indien, helt plötsligt rasade jobben in. Aftonbladet ringde in mig för en panik resa till Thailand. Vi åkte till det vidriga stället Pattaya. Jag kan inte för mig liv fatta dom som åker dit på semester, jobbet handlade om sexturister och pedofiler. Så jäkla vidrigt jobb att genomföra, sov knappt en blund dagarna efter och drömde mardrömmar. Kan inte fatta att enbart från Sverige så sker ca 4000 sex köp med barn varje år. Kan inte ens tänka mig hur många det är om man slår ihop alla länder! 
Jag vet att jag behöver vila för säsongen har inte varit munter, jobben har varit bra, men ska jag vara krass så känns det inte som jorden är en så munter plats att befinna sig på. Och värre blir det. Fattar vi hur bra vi har det? Sverige är ett paradis på jorden, men man måste lämna det för att förstå hur underbart det är. Så njut nu i sommar, känn efter i tårna och låt den känslan stanna kvar, för det tänker iaf jag göra.

6 kommentarer:

Carl Andersson sa...

Så väl talat Martin, Sverige är verkligen fantastiskt. Tänk att bara kunna gå och ta sig en klunk vatten från kranen när man känner för det, en otrolig lyx som man först förstår efter att ha spenderat tid i andra länder.
Trevlig sommar!
/Carl

Tomas sa...

Välkommen hem Martin!
Nu måste vi ta den där vinflaskan vi pratade om förra året.
Här hemma har det hänt lite när du varit borta.
Snart ska vi bli tre i familjen (fem med katterna :)
Vore kul att höra om senaste resan.

Hojta till när det passar...

//Tomas i dörren mittemot

Martin von Krogh sa...

Tack Carl! och ha en skön sommar du också!

Tomas: Grattis!!! fan vad roligt, det får bli snart!

Nina Tulppo sa...

Det är viktigt att faktiskt veta om det du varit med om och sett. Och tack vare dig blir vi oxå medvetna om detta...Vi borde ta vara på det vi har mer än vad vi gör!
Tack för att du får upp iaf mina ögen!
Kram på dig, och ha en underbar sommar, det förtjänar du!
Nina

Lasse sa...

Hej Martin!

Var kommer siffrorna om pedoäcklen ifrån?

hare!

Lasse

Martin von Krogh sa...

Lasse siffrorna kommer från Ecpac, och 4000 är svenskar som köper barnsex i hela världen. Men Thailand ligger i topp där.