tisdag, juli 29, 2008

Varför har jag en kudde i ansiktet?

Seg som en råtta har jag vaknat upp bredvid min prinsessa. Tyvärr så har jag tydligen varit skit grinig i sömnen i natt. Men vad kan man göra när man ska åka jorden runt i tunnelbana och spärrvakten inte ville släppa förbi mig? Igår gjorde jag inte ett enda jobb utan satt på redaktionen hela dagen och pillade med bilder och annat skit. Så dagens foto kommer från förra veckan också plåtad med D700'an. Somalisk fotbollsturnering ute i Rinkeby, efter ett varv runt planen tycker jag inte att jag fått en enda vettig bild. Jag tar sats för att hoppa upp på en liten mur när det säger RITCH.... Och ett nytt väldigt stort lufthål är skapat, jag tappar helt sugen på att plåta och känner mig helt plötsligt väldigt nöjd med dom bilder jag tagit. Nu dags att hoppa in i duschen för att ge mig ut på nya äventyr. Ha en skön dag!

lördag, juli 26, 2008

Morgontankar

Trött och sliten stapplade jag in på redaktionen i morse, lugnet själv befann sig här. Ingen på foto hade kommit än och det enda ljudet jag kunde höra var lite tangentbordshamrande från en ensam webbtjej. Så istället för att börja jobba med bilder la jag mig och läste i soffan en stund, en efter en ramlar sakta folket in på redaktionen. Upptäckte precis att mjölken i kaffet som jag sippat på i 15 min är gammalt, en härlig sur smak sitter nu kvar i munnen... Kudden sitter helt klart kvar i ansiktet. Just nu skulle jag byta det mesta mot att vara nere på Gotland och bli väckt utav två av mina favorit damer. Bland det mysigaste som finns är att bli väckt av sexåringen, hon och min tjej brukar stiga upp tidigare än jag och sen brukar hon smyga in och blåsa lite på mig och råga om jag är vaken. Det går ju inte att vakna på fel sida då. Nu kallar verkligheten, det brinner och det är stort men vi vet inte vart det är.....

fredag, juli 25, 2008

GRATTIS!!!!!

Ni vet vad ni läste det först! Grattis Casper Hedberg att bli andre svensk att ha omslaget till katalogen på den franska festivalen "Visa Pour Image" nere i Perpignan! 

onsdag, juli 23, 2008

Naturfoto och särskrivningar.....

Började igår kolla på BBC's serie Planet earth, shit vad sugen man blir på att börja plåta natur när man kollar in sådana masterpices! En sak som slår mig varje gång när jag kollar på naturfilmer som handlar om parningsritualer är hur dumma vi män är. Eller vi kanske inte så dumma men vi gör verkligen allt för att få kvinnan. Vilket fall, så kolla in den serien, grymt coola kameraåkningar! Tyvärr så måste jag rusa från jobbet nu så hinner inte skriva så mycket mer, men ska förklara mina särskrivningar lite senare.... Ha en skön kväll!

fredag, juli 18, 2008

En dålig sak

Kom precis hem från jobbet och är lite seg efter dagens jobb och gårdagens bravader. Igår hade Christian Rhen  vernissage på sin utställning om en strippklubb i Karlstad. Grymt fina bilder, gå till Marie Levou för att kolla in! Efter blev det iaf middag hemma hos mig, jag slängde ihop nått snabbt för 7 personer, vilket blev ganska gott faktiskt. Trots att alla gick vid halv tolv har jag varit seg hela dagen. Dagens jobb har bestått av att först träffa Christer Fuglesang, grymt skön lirare. Jag fick en autograf och passade på att ställa min egen fråga, -Vilken är den mest realistiska rymdfilmen? Apollo 13, svarade han snabbt och efter det komma Space Odessy 2001. Star Wars ligger långt ifrån sanningen om livet ute i rymden sa Christer även fast han gillade dom väldigt mycket också sa han. En film som han dock starkt ogillade var Armagedon, innan jag kilade vidare sa jag dock till honom att om dom någonsin behöver en hyfsad fotograf till nått rymdäventyr så var jag väldigt intresserad och han fick gärna tipsa om mig.... På lunchen gjorde ett porträtt gigg för en tysk tidningen som jag fått genom WpN. Hyfsat snabbt jobb. Nu har jag ifa kommit på en sak som jag gillar mindre med D700 och det är slutar ljudet, den låter som en D70, alltså lite slappare än D3'an. Men det är inte hela världen det heller. Nu bär det av mot Fjäderholmarna får att spisa middag med grabsen.

onsdag, juli 16, 2008

Latte bloggande

Vaknade imorse av att tårarna rann, det är märkligt att drömma nått starkt och att gråta i drömmen och sen vakna upp med riktiga tårar. Det hände ofta efter tsunamin men nu var det länge sen. Den här veckan är jag iaf gräsänkling och första delen av veckan har bestått åt att fixa med allt som jag inte hunnit med, tex blev jag klar med deklarationen igår (var över hos min revisor idag, pga att jag blev så sen får jag 5000 kr i böter av skatteverket) och idag har jag varit hemma snickaren. Drar om lite kablar hemma och mitt när jag stod som bäst och bankar kom en arg granne ner och skällde ut mig på bred dalmål. Jag hade helt missat tiden, och glömt bort mig själv. Karlen som kom ner har jag aldrig sett i huset förut så jag frågade vänligt om han var nyinflyttat. Men då vräste han bara och gick upp i sina siden kalsonger och gosade förhoppningsvis vidare med kudden. Ska nog ta och gå upp imorn och be om ursäkt och skaka tass på riktigt. Under tiden försöker jag komma på mer saker att skriva om D700, men jag kommer liksom inte på så mycket, den är precis lika bra som D3'an om inte lite bättre i vitbalansen men annars känns den likadan förutom den underbara storleken då. Ska försöka komma på något mer imorgon. Nu ska jag sussa, sov gott!

måndag, juli 14, 2008

Utomhusbio


Idag gick biografjobbet i SVD, kul att dom drog den på kultur ettan. Båda bilder är tagna med D700, och den med stolarna på höjden är tagen med den lilla pop-up blixten. Blir jäkligt göttigt ljus med den. Snyggt om man gillar en slarv blixt.

söndag, juli 13, 2008

Knäpp knapp

Söndag och min underbara flickvän väckte mig med frukost på sängen. Kan vara det bästa som finns! Jag trodde jag skulle hinna med mer bloggande och test plåtande med D700 men jobbet har liksom varit i vägen. Idag gick mitt stockholmsnatt jobb som jag var ute och sprang på förra fredagen. Kul när dom smackar på så stort med bilder, gårdagens jobb var suporter gruff på Råsunda. Blev inte bilden som jag ville ha i tidningen vilket inte känns jätte kul när man har kommit överens om det från början men men... Det lilla som jag nu har hunnit testa med D700 har ni som läst nog förstått att jag diggar den stenhårt. Den är den kameran som jag saknat, lätt fast med en seriös kropp (Dvs stabilare än tex d300 och D70), vilket jag gillar för att få lite mer stabilitet när man plåtar. Blixten är jag också helt förtjust i, kolla morgondagens SVD kultur omslag! Baksidan ser väl i princip likadan ut som D3 (lite mindre förstås), skönt med större AE-L knapp (dvs den som jag satt som fokus lås på). Annars kan jag nog säga att det mesta är lika bra om inte bättre än D3'an. Men jag har inte jämfört RAW filer dom emellan och det kommer jag nog inte göra, sånt får ni läsa på en teknik blogg om ;-). Nu ska vi ut på en sen söndags promenad så vi får se om det kanske blir några fler bilder då.... ha en skön Söndag!

fredag, juli 11, 2008

Lite bilder


Har varit lite dålig på att blogga nu när jag lovat men jag kom inte åt mitt internet hemma igår. Hade visst glömt att betala räkningen och här på jobbet har jag varit tvungen att sitta med bilder från gamla jobb. Norrköpings bilderna blev iaf sköna och speciellt dom som jag tog med D700, nu vet jag inte hur mycket det har med inställningarna och gluggarna att göra. Men jag tog nästan exakt samma bild med både D3 och D700 och med D700 så blev det mycket mjukare och bättre färgtoner. Så en sak som verkar vara förbättrad är vitbalansen iaf. Jag kan tyvärr inte visa dom bilderna för ens dom har gått i tidningen (SVD). Så för att ha några bilder alls att visa från den nya kameran tog jag en promenad runt söder igår och shit vad svårt det är att ta sköna bilder utan nått bra upplägg. Så håll tillgodo med det som finns så kommer det lite roligare bilder nästa vecka!

torsdag, juli 10, 2008

Got damn it!

Var nere i Norrköping igår på jobb och egentligen skulle jag ju inte plåta med D700 på jobb men jag var ju tvungen att testa och shit vad skön den är. Najs att äntligen komma ner i storlek, det enda som jag saknade var att när man genom att trycka på mittenknappen i visningsläge komma direkt till vart fokus ligger. Men efter ett telefonsamtal visade det sig vara en bugg i kameran (kör på en icke helt färdig version) (alternativt att jag inte hittar inställningen för den funktionen). Bilder kommer under dagen. Ha en skön dag!

onsdag, juli 09, 2008

Dåligt gensvar

Vilket dåligt engagemang det är i mina små tävlingar... Rätt svar är ju FIN BAK, väldigt mycket buskis humor men kul att bilden kom in i tidningen iaf... :-) Ikväll rullar jag ut i landet för att jobba så det blir nattpass. Men bilen är laddat med sista delen av flyga drake på cd och då går det snabbt att köra. Hann plocka upp en D700 som jag ska test köra nu, kommer köra så mycket jag hinner med den nu under kommande vecka. Så stay tuned ;-)

torsdag, juli 03, 2008

Dagens kupp

Igår var jag på sprudlande humör fram tills kvällen, så bra så jag gjorde en kupp i dagens tidning. Kolla in SVD idag och den som hittar sexkuppen... Blir bjuden på öl nån kväll. Imorgon ska jag vara ute hela natten och plåta nattlivet så om någon hittar på något roligt typ gårdsfest, bröllop etc hör gärna av er. Det måste dock vara innanför tullarna. Nu är det dags för dagens första plåtning. Hepp

tisdag, juli 01, 2008

Godmorgon

Äntligen har jag satt igång med min deklaration, känns ju så skönt tror nog att jag hinner bli klar med den nu under veckan. Eller rättare sagt det måste jag! Kollade in den sköna filmen "Lords of dogtown" innan jag satte igång med deklarationen. Så nu funderar jag på att både tatuera mig på halsen och sluta plåta och bli surf-skejt-bum... Nu är det dags att kila till jobbet.